Kosten personal trainer (2020)?

Kosten personal trainer, het schiet direct door het hoofd van velen mensen die willen werken aan hun gezondheid. 

Maar wat kost een personal trainer nou precies? 

Dit is gelukkig helemaal niet zo’n gekke vraag! We kennen personal trainers van tv-programma’s als Obese en van bekende Nederlanders. Je zou denken dat personal trainers te duur zijn voor gemiddelde burgers, maar niks is minder waar! 

Kosten personal trainer!

kosten personal trainerOm direct antwoord te geven op de vraag: De kosten van een personal trainer kunnen uiteenlopen van €5,- per uur tot €125,- per uur. Waar deze prijs afhankelijk van is, is veel belangrijker!

Hier heb je natuurlijk helemaal niks aan, en daarom bespreken we hieronder de volgende onderdelen.

Wat kost een personal trainer?

De eerste vraag die direct in je op zal komen: €5,- voor professionele begeleiding, hoe kan dat? Het antwoord hierop is het delen van kosten.

Steeds meer personal trainers bieden naast 1 op 1 training ook andere vormen van training aan. Hiermee houd je de kosten lager maar sport je nog steeds onder professionele begeleiding. 

Opties om de kosten te delen lopen uiteen van 1 op 2 training, naar Small group training tot zelfs een bootcamp/groepstraining.

Voor nu gaan we even terug naar 1 op 1 begeleiding van een gecertificeerd personal trainer! Want: wat kost een personal trainer per uur?

Een gemiddelde personal trainer zal zo tussen de €50,- en €80,- per uur vragen. Uiteraard zijn er uitschieters die met meer of juist minder genoegen nemen (In de zakelijke dienstverlening is het heel normaal om 50-100 te vragen voor analyse en advies).

De prijs van een personal trainer zegt in de basis natuurlijk niks over zijn deskundigheid en ervaring maar houd wel in je achterhoofd dat een goede personal trainer niet alleen tijdens dat ene uurtje training jouw coach is.  

Een goede personal trainer maakt een uitgebreid plan, dat over het algemeen jouw hele leefstijl aanpakt. Een trainer helpt je met je training, maar ook met je voeding, slaap en stress, oftewel een personal trainer helpt bij het optimaliseren van het dagelijks leven.

Alle bovengenoemde zaken kosten tijd, en zoals je weet: tijd is geld!

Kijk dus niet direct te kritisch naar de prijs van een trainer maar kijk wat hij allemaal te bieden heeft voor dat geld.  

Is hij naast training ook voedingsadviseur, of heeft hij bepaalde trajecten gevolgd om betere mentale steun te bieden? Laat dit dan zeker meewegen in je beslissing. 

Wat een trainer doet naast het geven van de trainingen heeft namelijk een hele grote invloed op het behalen van jouw persoonlijke doelstellingen. 

Tips bij het kiezen van een personal trainer!

wat kost een personal trainerBekijk of de specialisaties van een personal trainer aansluiten bij jouw doelstelling! Een trainer kan nog zo goed zijn in het begeleiden bij afvallen, maar als jouw doel is om aan te komen, past hij mogelijk toch niet zo goed bij je.

Bedenk in wat voor trainingsvorm je wil trainen. Wil je 1 op 1 begeleiding, zodat je je doel zo snel mogelijk behaalt en de beste vorm van begeleiding hebt? Of neem je genoegen met iets minder persoonlijke aandacht en kies je voor een small group training? 

Tip: Waar je mee start zit je niet aan vast! Wil jij starten met 1 op 1 training om flinke stappen te maken en wil je later over gaan op een iets grotere groep? Overleg het van tevoren! Voor de meeste trainers is dit geen probleem. 

Vergelijk verschillende trainers voor je een beslissing maakt! Bekijk eens een video van een trainer of misschien wat foto’s van zijn locatie. Wees ook niet bang om vrijblijvend een keer langs te gaan om te kijken of het klikt!

Zoek jij nog hulp bij het kiezen van een personal trainer of zoek je een overzichtelijke plek om trainers te vergelijken? Probeer dan eens ons gratis matching systeem en maak persoonlijk kennis via hun profiel.

Kosten personal trainer als keuzefactor?

Het is heel belangrijk dat je de prijs van een personal trainer niet als eerste of belangrijkste wegingsfactor stelt. Het is belangrijker of de trainer goed bij jou past en dat hij je goed kan helpen bij het behalen van je doelstelling. 

Een keuze puur gebaseerd op de prijs per uur zal waarschijnlijk eindigen met een zure nasmaak. De kans is namelijk groot dat je veel meer uur nodig hebt om je doelen te behalen bij een minder gespecialiseerde trainer. 

Denk eens na over het volgende. Zou jij je gaatjes laten boren door iemand die een boek heeft gelezen over een goed gebit of de tanden van zijn kind zelf heeft getrokken? Hoogstwaarschijnlijk niet toch? Je zoekt iemand met ervaring, iemand die het vaker heeft gedaan met een bewezen en hoogstaand succespercentage.

Mijn tip! Laat je ook niet trainen door iemand die zelf toevallig drie keer in de week sport. 

Ik begrijp heel goed dat je niet dagelijks dit soort beslissingen maakt. Denk er daarom goede over na en maak een weloverwogen beslissing. De volgende vragen kunnen je helpen met het maken van een onderbouwde beslissing. 

  • Vraag 1: Hoe komt de personal trainer op je over. Past zijn persoonlijkheid bij jou?
  • Vraag 2: Sluiten de specialisaties van deze trainer goed aan bij de doelstelling die ik wil behalen?
  • Vraag 3: Is deze trainer gediplomeerd en heeft hij bewezen dat hij mensen met mijn doel kan helpen. 
  • Vraag 4: Wat zijn de kosten voor de personal trainer en kan ik dit betalen?

 

Prioriteiten stellen

hoeveel kost een personal trainer per uurDe laatste vraag is natuurlijk een beetje een gewetensvraag. Het kunnen betalen van een personal trainer is een kwestie van prioriteiten stellen. 

Vind jij het belangrijk om gezond en energiek door het leven te gaan? Wil jij later nog soepel en zonder pijn kunnen bewegen? Dan is een tijdje personal training je prioriteit. 

Kun je het niet betalen maar heb je wel elke twee jaar een nieuwe telefoon of ga je iedere week shoppen voor nieuwe kleren? Dan liggen je prioriteiten ergens anders. 

Je kan al vanaf €10-20 euro per week sporten onder professionele begeleiding. Geld kan dus nooit het excuus zijn, de juiste prioriteiten stellen wel!

Denk altijd goed na over hoe je je geld uit geeft en wat voor resultaat het je oplevert. Een paar maanden personal training kan je leven volledig veranderen. Je voelt je fitter en energieker en je leert je doelen behalen. 

Na een tijdje haal je niet alleen je gezondheidsdoelen snelleer. Je wordt ook succesvoller in de rest van je leven. Je bouwt betere relaties met vrienden, familie en kinderen. Je behaalt meer succes op je werk of in je eigen bedrijf. 

De zogenoemde return in investment op een periode personal training is ongelooflijk hoog. De juiste training en begeleiding zorgt voor een complete shift in je leefstijl en komt alles ten goede. 

Kan jij wel wat hulp gebruiken op het gebied van je gezondheid? Zoek dan eens op je gemak in onze database van personal trainers door heel Nederland. 

Ons zoeksysteem helpt je bij het maken van de juiste keuze en wij screenen al onze trainers op certificering en ervaring. Je bent bij HealthMatch dus altijd verzekerd van een gecertificeerde personal trainer. 

Probeer HealthMatch nu uit, het is helemaal gratis en als je vragen hebt of persoonlijk advies wil over één van de aangesloten trainers. Laat het ons weten! 

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Kjelt van den Hazel

Kjelt van den Hazel

He, Mijn naam is Kjelt van den Hazel, oprichter van HealthMatch. Mijn doel is om Nederland een stukje gezonder te maken. Dat doe ik door dit soort artikelen en daarnaast kunnen we je doorverwijzen naar één van onze aangesloten professionals.