Gezond bananenbrood recept (zonder suiker en met amandelmeel)

Wist je dat… bananenbrood gezond en lekker is als tussendoortje? In deze eerste blog voor HealthMatch leer ik jullie een gezond bananenbrood recept wat je makkelijk zelf thuis kunt maken. Wil jij thuis aan de slag en dit bananenbrood maken? Lees dan snel verder!  3

Gezond banenenbrood

Nannique itsabouthealthHi, leuk dat je deze blog leest. Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Nannique Spiek, 18 jaar en eigenaar van voeding- en sportblog It’s about health. In mijn vrij tijd houd ik mezelf vooral bezig met, jawel, koken en sporten. 

Vanaf nu zul je om de drie weken een blog van mij kunnen lezen op HealthMatch. Ik ben heel blij met deze kans en ik hoop jullie dan ook graag te kunnen inspireren met mijn recepten en alle andere onderwerpen die ik in deze blogs zal bespreken!

Hoewel koken een grote hobby van mij is, houd ik mij hierbij wel aan de gezondere keuken en probeer ik gerechten te creëren waar je je écht goed bij kunt voelen. 

Zo snap ik bijvoorbeeld heel goed dat we onszelf af en toe moeten verwennen met iets lekkers, maar dat we ons daar dan ook soms schuldig voor kunnen voelen.

Allereerst: schuldig voelen over iets wat je eet, hoef je nooit! Maar, toch is het fijn dat er verantwoorde alternatieven zijn voor al dat lekkers. Zo wil ik jullie in mijn eerste blog voor HealthMatch kennis laten maken met een gezonde, eiwitrijk bananenbrood met amandelmeel. 

Want in de snacks van tegenwoordig zitten vrij weinig proteïne en laat dat nou de voedingsstof zijn die een sporter zoals jij en ik heel fijn vind. Wil je meer weten over eiwitten? Neem dan vooral even een kijkje op deze informatieve blog over eiwitten die Kjelt voor jullie geschreven heeft.

Waar wacht je op? Bak dit lekkere bananenbrood zonder suiker en verwen jezelf na je training of gewoon zo voor tussendoor.

Gezond bananenbrood recept

gezond bananenbrood receptWat heb je nodig om dit banenenbrood zonde suiker te maken?

–        3 rijpe bananen (4 als je er 1 op de bovenkant van het brood wilt)

–        2-3 eieren

–        150 gram amandelmeel

–        150 gram kwark

–        2 theelepels bakpoeder

–        Flinke snuf kaneel

–        Snufje zout

–        30 gram ongebrande, ongezouten noten (ik gebruikte deze mix)

–        150 gram bramen

 

Wat moet je doen?

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 °C

Stap 2: Prak de bananen fijn in een ruime kom. Voeg twee eieren en de kwark toe en mix kort met een mixer door elkaar.

Stap 3: Voeg het amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout toe. Mix tot zo’n 2-3 minuten tot een beslag. Als het beslag te droog is, kun je er nog een ei of een deel van het ei bij doen. Vindt je het beslag goed zo? Houd het dan bij twee eieren, anders wordt de cake te nat.

Stap 4: Hak de noten fijn en roer deze samen met de bramen door het beslag.

Stap 5: Bekleed een cakevorm met bakpapier. Doe het mengsel in de vorm en bak de cake zo’n 50 minuten in de oven (dek de cake eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

Stap 6: Heb je de cake gebakken? Snijd hem in plakjes en vries deze in. Zo kun je iedere dag een verse plak bananenbrood eten 

Verder vind ik het heel leuk om jullie creaties te zien. Heb je dit recept dus geprobeerd? Deel dan je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje

Voor nu wens ik jullie heel veel succes met het behalen van jullie doelen en hoop ik jullie snel weer te mogen verwelkomen op Healthmatch!

Liefs,

Nannique

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Niels Steenman

Niels Steenman